Dansende nordlys over Malangen Resort

Billedskjønne Balsfjord

Bare en kort kjøretur fra Tromsø finner du Balsfjord, som byr på urørt og vakker natur året rundt. Besøkende kan delta på ulike utendørsaktiviteter eller bare slappe av, noe som gjør det til en ideell destinasjon for både eventyrlystne og de som søker ro.

 

Balsfjord og Malangen

Balsfjord er nærmeste kommune til Tromsø og består av majestetisk natur og to fjorder: Selve Balsfjord og Malangsfjorden (Malangen). I området er det et bredt utvalg av aktiviteter, attraksjoner og tjenester for besøkende hele året.

 

Vinteraktiviteter

Hundekjøring

Hundekjøring er en must-do opplevelse for mange som besøker Tromsø-regionen. Tre ulike steder tilbyr å kjøre hundespann inn i villmarken: 

  • Malangen Resort
  • Lyngsfjord Adventure
  • Best Arctic
Jakt på nordlyset

Å se nordlyset er blitt veldig populært hos gjester fra hele verden. Flere aktører tilbyr ulike måter å oppleve nordlyset på, fra jakt til besøk i egne nordlys-leirer. 

  • Malangen Resort
  • Camp Tamok
Samisk kultur og kjøre reinslede

Samer er en urbefolkning som har vært i arktisk i tusener av år. I deres kultur er reinsdyret essensielt, både som transportmiddel og som en kilde til mat. Disse tilbyr reinkjøring eller reinsdyrbesøk:

  • Malangen Resort
  • Lyngsfjord Adventure
Snøscootersafari

Den moderne formen for transport er snøscooter. På denne måten kan man bevege seg raskt gjennom naturen, på merkede løyper. Tilbydere:

  • Malangen Resort
  • Lyngsfjord Adventure
Toppturer og skigåing

Troms fylke har flere lokalisasjoner som gir fantastisk utgangspunkt for toppturer. Lyngen er allerede verdenskjent, men også områder som Tamokdalen og Malangen har økende popularitet. I Malangen er det en rekke fjell som gir den perfekt kombinasjon av utsikt mot havet og moderat krevende nedfart.

Malangen Resort og de syv toppene.

Sommeraktiviteter

Sjøaktiviteter

På Malangen Resort tilbys utleie av fiskebåter med utstyr, SUP-board og kajakker. Det er også tilgjengelig å leie vannscootere, for å teste farten ute på Malangsfjorden.

Turløyper

Balsfjord og Malangen har et stort nettverk av turløyper, tilrettelagt og fritt tilgjengelig for alle som ønsker å komme seg ut i uberørt natur. 

Høst 

Den fargerike sesongen

Høsten i Nord-Norge er noe for seg selv. I brytningen mellom et overveldende grønt landskap som går over i høstfarger av rødt og gult er overveldende vakkert. Både høsting av bær, gåturer i fjell og mark og komme seg ut på havet er opplevelser som gir en ekstra dimensjon om høsten. Les mer om høstaktiviteter på Malangen Resort.

Bespisning og overnatting

Malangen Resort

Malangen Resort her lokalisert ved sjøkanten av Malangsfjorden, og har både a la carte restaurant og en rekke ulike overnattingsalterantiver. Her kan gjester booke hytter, rorbuer og hotellrom, og stedet tilbyr en rekke aktiviteter til sine gjester. Menyen til restauranten er variert, og med fokus på arktiske råvarer.

Vollan Gjestestue

Vollan Gjestestue er en institusjon i Balsfjord, og har servert mat til lokale og reisende i over 80 år. Lokalt forankret og tradisjonell norsk mat serveres, og stedet har også hotellrom tilgjengelig.

Attraksjoner

Aursfjordsaga

Ble bygget I 1796, av Ingebrigt Eliassen fra Malangen. 
Problemet var bare at saga var bygget på proprietæren (landeierens) jord, og ikke før i 1818 fikk han bevilgning for full drift på saga, og det av selveste svenskekongen. Etter noen år med forfall, begynte Arne Pedersen i 1977 det møysommelige arbeidet med å rekonstruere saga. I dag er saga en av Skandinavias mest sjeldne byggverk plassert i Malangen.

Helleristninger på Tennes

Bergkunsten i Balsfjord ble laget av jeger-fiskere for 7000 – 4000 år siden. Feltet er tilrettelagt (rullestolvennlig) med gode gangstier og belysning. 

Malangen kirke

En langkirke fra 1853, plassert på Mortenhals i Malangen. Byggverket er av tre, og har 280 plasser. Kirken ble i sin tid tegnet av bygdefolket selv.

Balsfjord kirke

En langkirke fra 1856, lokalisert på Tennes. Byggverket er av tre, og har 400 sitteplasser. Kirken er hvitmalt, med nygotisk stil og et aksialt plassert tårn i vest som gir kirken sitt særpreg.

 

Utforsk aktiviteter og overnatting i Balsfjord, Målselv og Bardu

Selected filters: