Opplev nordlyset i Tromsø

I Tromsø er det alltid en god sjanse for å se nordlyset i perioden september til begynnelsen av april. Dette er de månedene i året når det er mørkt nok ute til å se fantastiske lyset danse over himmelen. Tromsø er ligger midt i nordlysovalen, noe som betyr at det er mulig å se nordlys her selv om nordlysaktiviteten er lav. Nordlyset kan være både uforutsigbart og overraskende. Det kan ha timelange show og korte opptredener. Det kan være en stripe over horisonten, eller danse over hele himmelen. Nordlyset er aldri det samme, og det kan få deg til å glemme både tid og sted. 

Å oppleve det fortryllende nordlyset er noe du vil huske resten av ditt liv.

Book nordlystur her

Når kan jeg se nordlyset?

Du kan se nordlyset når himmelen er mørk nok til at det blir en god bakgrunnskontrast. I vår region kan vi se et svakt Aurora Borealis allerede fra slutten av august. Organiserte nordlysturer er tilgjengelige fra september til begynnelsen av april, og det er denne perioden vi omtaler som nordlyssesongen.

Hvor er det beste stedet å se nordlyset?

Lokale værforhold bestemmer hvor det vil være minst skydekke på en gitt natt. Tromsø befinner seg under nordlysovalen fra ca. 18.00 til 02.00. Vi anbefaler å dra til mørke steder utenfor byen som for eksempel Prestvannet (merket på Bykartet vårt), eller delta på guidede nordlysturer ut av byen. På disse turene kommer du vekk fra forstyrrede bylys, og på en «nordlysjakt» tar guiden deg med på en jakt etter nordlyset på de stedene med best værmelding for natten. 

Hvordan kan jeg enklest mulig velge en nordlystur når det finnes så mange av de?

Når du søker på turer på våre nettsider, kan du først og fremst enkelt se hvilke typer nordlysturer vi tilbyr. Det er viktig å booke nordlys-tur basert på dine behover og ønsker. 
Når du klikker deg inn på et produkt kan du velge dato for din tur. Du kan sammenligne priser, varighet, gruppestørrelse, transportmuligheter med mer. Ved å snevre inn ditt søk vil det også bli enklere å velge den nordlysturen som passer best for dine behov. 

Bør jeg booke nordlysturer før ankomst?

Ja, forhåndsbooking av nordlysturer garanterer at turen du ønsker er tilgjengelig og ikke fullbooket i høysesong. Om du foretrekker å vente med booking for å se an været og andre planer du måtte ha, er du velkommen til å besøke oss på Turistinformasjonen slik at vi kan hjelpe deg å booke en passende tur. 

 

Nordlysturer 

Hvordan ønsker du å oppnå nordlysdrømmen? På en jakt hvor du blir kjørt til stedet med best værmelding for kvelden? Eller kombinert med en episk aktivitet som for eksempel hundeslede? Reiser du med barn og er på utkikk etter en tur som passer for hele familien? Eller er det viktigste for deg å velge en miljøvennlig tur? Finn din perfekte match.  

 

Selected filters: