Nordlys i krystall Lavvo

Opplevelsesovernatting

I Tromsø-regionen er det en rekke leverandører som tilbyr opplevelsesovernatting under den nordlige nattehimmelen. På vinterstid kombineres unik overnatting med aktiviteter som eksempelvis hundeslede, hvalsafari, reinsdyrkjøring, kajakkpadling og nordlysjakt, mens på sommerstid tilbys flere-dagers seilturer i vakre arktiske farvann.  

Konseptet opplevelsesovernatting tiltrekker seg reisende som ønsker en litt annerledes og autentisk opplevelse, og som fristes av å komme tettere på naturen, kulturen eller historien på stedet de besøker. 

Mange tilbyr overnatting i lavvo. Et solid tipitent, godt tilpasset arktiske forhold. Å tilbringe natten i en lavvo, med varmen fra et knitrende bål, er en fantastisk måte å oppleve villmarken på. Her får du kjenne på frihetsfølelsen, og virkelig koble av fra kjas og mas i hverdagen. I perioden september til april, danser gjerne nordlyset på nattehimmelen utenfor, dersom himmelen er skyfri. 

Det tilbys også overnatting på havet kombinert med hvalsafari, i perioden november til januar. Å komme tett på store dyr som knølhval og spekkhogger, er en sjelsettende opplevelse for de fleste. Etter en dag på sjøen legger båtene ofte til i en avsidesliggende bukt, med utsikt til kystsamfunn og fjell. Rundt middagsbordet deles dagens naturopplevelser, og du blir ofte beriket med nye bekjentskaper på tvers av landegrenser.   

De fleste opplevelsesovernattinger inkluderer lokale matopplevelser. Tromsø-regionen er en kulinarisk skattekiste, og de nordnorske mattradisjonene står sterkt. Ofte får gjestene servert egenfisket fisk, reinsdyrgryten Bidos med lokale ingredienser, eller andre retter med opphav i nærområdet. 

Selected filters:
Selected filters: