Utsikt fra Sommarøy mot Håja

Magiske Kvaløya og Sommarøy

Sommarøy er en sjarmerende fiskerlandsby utenfor Kvaløya i Nord-Norge, kjent for sine vakre strender og utendørsaktiviteter. Kvaløya er Norges femte største øy, og byr på variert naturlandskap og rikt dyreliv, noe som gjør det til et ideelt reisemål for naturelskere.

Når du kjører gjennom disse øyene, blir du belønnet med utsikten til majestetiske fjell og krystallklart blått vann samt hvite sandstrender. Kvaløyas høye fjell og ekstreme topper beskytter Tromsø mot Atlanterhavet. En kjøretur, eller til og med en sykkeltur rundt øya, vil ta deg til alt fra gamle helleristninger til hvite sandstrender og høye topper. Et lite, men livlig kystsamfunn har vokst opp i havområdet, og på Sommarøy holdes tradisjoner fortsatt i hevd. Her kan du finne underholdende aktiviteter året rundt.

Vannaktiviteter

Dra på kajakk-turer langs kysten eller bli med på RIB-turer enten sommerstid under midnattssol eller om vinteren for å se på nordlyset. Både Sommarøy Arctic Hotel og Yggdrasiltunet gårdshotell tilbyr f.eks. dykke-aktiviteter og båtturer om sommeren eller hval-safari på vinterstid.

Relax

Om sommeren finnes det ikke noe bedre enn å ta med deg badedrakten og slappe av på en av de mange hvite strendene på Sommarøy og Kvaløya. Strendene i Grøtfjord, Sandvika og Otervika er spesielt fine, for å nevne noen. Om været er kjøligere, er det muligheter for å leie badstue eller boblebad (med utsikt) på Sommarøy, Kvaløya og Vengsøya.

På Yggdrasiltunet gårdshotell på Kvaløya kan du besøke et mangfold av husdyr som islandshester, gammelnorsk sau, geit, høner og kaniner. Her er det også kafé og restaurant med hjemmelaget lokal mat. Landskapet rundt hotellet byr på flere gode turmuligheter, samt en velvære avdeling med blant annet vedfyrt badstue og vedfyrt badestamp med sjøvann.

Kjæledyr gir ro, og også på Villmarkssenterets Husky Café kan du komme å leke med hundene over en kopp kaffe og vafler. 

Kultur

Kvaløya og Sommarøy har et rikt kulturliv også fra gammelt av. Et av de eldste fyrtårnene i Nord-Norge, Hekkingen Fyr, kan besøkes fra Sommarøy, bare en 15 minutters båttur unna. Utforsk et rikt fugleliv og eksotisk nord-norsk natur. Ved Håkøya ble krigskipet Tirpitz senket i 1944, og på Skavberg kan du se helleristninger fra 2500-5000 år tilbake.

Kom deg dit

Kvaløya ligger rett over broen fra Tromsø Lufthavn, som ligger på Tromsøya. Dette er en stor øy hvor kjøretiden varierer fra 10 minutter til over en time, basert på hvor du skal.

Sommarøy ligger omtrent en times kjøretur fra Tromsø. For å komme deg dit krysser du broen til Kvaløya og følger vei 862 helt frem til Sommarøy.

Raske fakta

  • Kvaløya er den femte største øya i Norge og ligger rett over broen fra Tromsø lufthavn.
  • Kvaløya er et populært område å bo for folk i Tromsø. Øya har mange fjell og flotte muligheter for utendørsaktiviteter, samtidig som den ligger nær byen.
  • Navnet Sommarøy kommer fra historisk bruk, hvor øya var begrenset til sommermånedene.
  • Hovednæringen på Sommarøy er fiske.

 

 

Utforsk aktiviteter og overnatting på Kvaløya og Sommarøy

Selected filters: