People smiling in Tromso city centre

Slik bør du kle deg i Nord-Norge

For å gjøre din tur til Nord-Norge så komfortabel som mulig, er det viktig å ha med seg riktige og varme klær.

Tromsø har et variert klima både på vinteren (gjennomsnittstemperatur -4 °C) og sommeren (gjennomsnittstemperatur 12 °C). Om du er her for arktiske opplevelser eller for å dra på nordlys jakt må du forvente temperaturer fra -25 °C to 5 °C.

Vi vil generelt anbefale at du tar med deg varme og komfortable klær og sko. Med lag-på-lag kan du enkelt regulere temperaturen ved å fjerne/legge til ekstra lag med klær. Flere aktivitetsleverandører tilbyr også klær for større ekskursjoner slik som vinterdresser, sko, luer og votter.

Vår og sommer (mai – august)

Sommerull, sommerluer, tynne boblejakker og sommervotter er ord de lokale er godt kjent med. Med en gjennomsnittstemperatur på bare 12 °C, vet vi også hvordan vi skal kle oss etter været. På forsommeren (mai - juni) kan det være vått og kaldt, så det kan være en god ide å ta med seg tynt ullundertøy og lette vind- og regnjakker når du er ute og utforsker byen. Været i juli – august er noe bedre, men det vil fortsatt være lurt å ha med seg denne typen klær, og spesielt om du planlegger turer i skog og fjell. Været kan skifte fort og det er ofte mye kaldere oppe i fjellene enn det er nede i byen.

Høst og vinter (september – april)

Varme klær er nøkkelen til en fin og behagelig opplevelse av Tromsø vinterstid. Tenk ull nærmest kroppen og suppler med lag-på-lag av varme og tørre gensere og jakker. Ikke glem å ta med vintersko, votter, skjerf og luer.

Hvis du kommer fra varmere land eller ikke ønsker å pakke med deg store jakker og sko i bagasjen, kan klær og utstyr leies hos Tromsø Outdoor.

Om vinteren kan det være glatt ute i naturen og gatene. Da er brodder fint å ha for å unngå å falle på isen.