Kjære turoperatør

Jeg er stolt av å ønske dere velkommen til Tromsø-regionen – et av Norges bærekraftige reisemål. Som selve inngangsporten til Nord-Norge er Tromsø er et attraktivt valg for mange turoperatører og arrangører av gruppereiser, incentive turer og FIT reiser. Den internasjonale flyplassen Langnes sørger for at vi er godt tilknyttet Norge og verden.

Min hjemby Tromsø er Nord-Norges største by på nesten 70 grader nord. En vibrerende by full av restauranter, overnattingssteder, butikker og kulturtilbud, og med villmarken praktisk talt på dørstokken. Den naturskjønne Tromsø-regionen byr på urørt natur og unikt dyreliv, som imponerer både lokale oss og de tilreisende. 

Her lever en lokalbefolkning som er stolte av hjemstedet sitt, og som gjerne tar imot besøkende fra hele verden, året rundt. Vi oppfordrer de tilreisende til å ta vare på den sårbare naturen sammen med oss. «Tromsø Cares» er et begrep verdt å merke seg - et viktig knippe med retningslinjer utviklet av destinasjonsselskapet Visit Tromsø-regionen, for at vi sammen skal bevare omgivelsene til de som kommer etter oss. Vi ber om at alle turoperatører formidler retningslinjene til sine gjester, og bidrar til at Tromsø forblir et godt sted å bo, og et godt sted å besøke.

Som kjent innebærer det å være et bærekraftig reisemål å kontinuerlig jobbe for å redusere turismens påvirkning på omgivelsene, en oppgave vi har med oss hver eneste dag. Samarbeidspartnere våre er kvalitetssikret gjennom ordningen «Approved by Tromsø», og vil sørge for at deres gjester får ekte og trygge opplevelser av høy kvalitet, med minst mulig fotavtrykk.

Når bør man besøke Tromsø?

Mange turoperatører spør oss om hvilken tid på året man bør besøke Tromsø. Men en klar anbefaling er tilnærmet umulig å gi. Det er store årsvariasjoner i temperatur, lys og mørke, og hver sesong har sitt særpreg. Gjennom året kommer det tilreisende med helt ulike interesser og utgangspunkt. Røffe toppturer, samiske kulturopplevelser, adrenalin-kick på RIB-tur, byvandring blant ikoniske landemerker, smak av lokale delikatesser eller påfyll av kulturell kapital på en av byens museer? Det finnes noe for enhver smak og ethvert nivå, og vi er behjelpelige med å finne riktige turer tilpasset deres gjester. 

I denne regionen er vi dessuten privilegerte som får oppleve ikke bare et, men to helt spesielle naturfenomener. På sommerstid dukker midnattssolen opp. Vi lokale drar ut på havet og fisker vår egen middag under den lave gylne sola. Vi drar på fjelltur på nattestid, i dagslys! Gjester inviteres til å gjøre det samme.

Gjennom vinteren og den mørkeste tiden av året er vi velsignet med et vakkert blått lys noen timer på dagtid. Skumringslyset oppstår når sola har gått under horisonten. Ikke overraskende er denne tiden på året en favoritt blant fotografer.

På høst og vinter er dessuten Tromsø en av verdens beste steder å oppleve nordlys, da regionen vår ligger midt i nordlysovalen. Men husk, det er ingen nordlysgaranti. Uforutsigbarheten er en del av magien.

Uavhengig av hvilken årstid dere velger å komme er Tromsø-regionen et eldorado av naturopplevelser, og utvalget av aktiviteter er stort. Byen er en liten smeltedigel av urban energi – med flust av god kaffe. Det er umulig å kjede seg. 
Det er nettopp denne kombinasjonen som gjør at vi lokale elsker byen vår. Og vi håper deres gjester vil reise herfra med et hav av opplevelser i bagasjen. Med forhåpentligvis et ønske om å besøke oss igjen.

Hjertelig velkommen til Tromsø – den arktiske hovedstaden.

Vi håper disse sidene kan være med å gi nyttig informasjon for dere turoperatører, og kan være til inspirasjon i videre arbeid. 

Beste hilsen fra Lone Helle
Reiselivssjef
Visit Tromsø-regionen AS

Hvorfor Tromsø?

Informative og inspirerende artikler og materiale for å bli bedre kjent med destinasjonen