Nordlys over Tromsøby

Urbane Tromsø

Det finnes ingen andre steder vi helst skulle ha vært - vi som kan kalle den arktiske hovedstaden for vårt hjem. Tromsø ligger 69 grader nord og er Nord-Norges største by. Vi er heldige som får oppleve ikke bare et, men to naturfenomener hvert år – nordlyset og midnattssolen. Begge lyser opp byen og den fantastiske arktiske naturen som ligger rett utenfor døra vår. Tromsø er virkelig en helårs-destinasjon.

Fra september til april danser nordlyset over himmelen i Tromsø. Selv om du kan se lyset fra byen er det ofte bedre å dra på nordlys-jakt eller kanskje til og med på hundesledetur under nordlyset. På den måten sikrer du deg en god opplevelse av aurora. For de av dere som ønsker fart og spenning kan man dra på snøscooter-safari over fjellene eller dra på nordlys-seiling. I vårt utvalg av aktiviteter finner du noe som passer for alle og enhver.  

Når snøen smelter og sommeren melder sin ankomst er det flere som trekker ut på havet og fisker sin egen middag. Du kan gjøre det samme. Vandring i fjellene rundt Tromsø er også ekstremt populært og det er flere enn 600 topper i regionen. Det rike dyrelivet blomstrer opp om sommeren og kan oppleves både fra land og på vann. 

Tromsø har et rikt kulturliv med kafeer og barer som nytes av lokale, studenter og tilreisende. Restaurantene benytter i stor grad lokale produsenter og serverer retter som kan være vanskelig å finne noen andre steder. Unike kulturarrangementer som Tromsø Internasjonale Filmfestival og Nordlysfestivalen tiltrekker seg mennesker fra hele verden og utelivet må også oppleves!  

Natur, kultur, byliv, lokal mat og drikke; vi har virkelig alt i den arktiske hovedstaden. 

Velkommen til Tromsø – hvor ditt arktiske eventyr starter!

Utforsk aktiviteter og overnatting i Tromsø

Selected filters: