Woman fishing on a boat

Fiske i Tromsø

Fiske i Norge har vært en del av kulturen i over 1000 år, og er det fortsatt for mange. Nord-Norge har et rikt hav og Tromsø er den største fiskerikommunen i Troms, i tillegg til å være en av de største i Norge. På 1800-tallet ble Tromsø et naturlig utfartssted for polare ekspedisjoner og vinterfangst av sel, hval og isbjørn. Byen ble kjent som «porten til ishavet». 

Omgitt av hav og nærhet til elver og fjellvann, er Tromsøregionen et spennende sted for fiske i Norge. Dra på laksefiske i Målselva under midnattssolen om sommeren, eller dra på havfiske i ishavet på vinteren. Mulighetene er mange!

Fjord og havfiske

Som du vet er fiske en del av den lokale livsstilen i Nord-Norge. På havna i Tromsø finner du et bredt utvalg av fiskebåter som tar deg med ut på havet sommer og vinter. Fisk torsk, sei, makrell, kveite og hyse på havet utenfor Tromsø. Om du drar på guidede fisketurer kan du være sikker på å finne de beste stedene for havfiske og du vil så og si alltid være garantert fisk. Naturopplevelsen er ofte verdt turen i seg selv, og i tillegg til frisk sjøluft, vind og vær (avhengig av sesong) kan du være heldig å se både havørn og niser. Om vinteren er det «blåtime» i Tromsø når solen går ned, og et perfekt tidspunkt for havfiske. Det sies at jo kaldere havet er, jo større er fisken.. Om sommeren kan du dra ut på fjorden og fiske under midnattssolen.

 

Husk fiskekort!

Husk at du må ha fiskekort for å fiske i ferskvann og elver i Norge. Du kan kjøpe fiskekort hos grunneiere, fiskeorganisasjoner, eller hos inatur.no. Enkelte sportsbutikker og dagligvarebutikker selger også fiskekort.

 

Finn din fiskeopplevelse

Selected filters: