Kajakkpadling

Kajakkturer i Tromsø-regionen

Kom tett på urørt natur og ikonisk dyreliv! Tromsø-regionen er et eldorado for kajakkadling.  

La deg trollbinde av det vakre landskapet idet du glir gjennom arktiske farvann, omringet av fjell, kritthvite strender og krystallklart vann. Fra kajakken åpenbarer skjulte perler seg, mellom blant øyer, holder og skjær.  

Kajakkens historie er lang og strekker seg over 4500 år. Det var inuittene som først laget kajakker av hvalbein og selskinn, som den gang ble brukt til jakt og fiske.  

I moderne tid brukes kajakken til rekreasjon, sport og friluftsliv, og padling er en populær hobby for lokalbefolkningen i nord. En rekke leverandører i Tromsø-regionen tilbyr flotte organiserte kajakkturer med guide, både nært byen og rundt om i regionen. Turene varierer i varighet, destinasjon og vanskelighetsgrad. Forhåndskunnskaper er oftest ikke nødvendig, og dyktige guider gir opplæring før turen, og underveis. Vi anbefaler sterkt å dra på tur med guide, slik at sikkerheten er ivaretatt.   

Dersom du skulle ønske å leie kajakk og dra på tur på egenhånd må du sette deg godt inn i lokale forhold, og sørge for å ha gyldig våtkort. Været skifter rast i nord, og vannet er kaldt. Vind og havstrømmer kan gjøre turen svært utfordrende og farlig.  

Men, med trygge og gode rammer er kajakkpadling noe av det mest spektakulære du kan gjøre når du besøker Tromsø-regionen. Er du heldig kommer du tett på dyrene som kaller arktiske farvann for hjem. Det kan være lekne seler, sultne rovfugler eller fredelige reinsdyr som gresser ved sjøsiden.  

Lytt til stillheten, kjenn på vinden i ansiktet og trekk inn den herlige havluften. Det er godt for kropp og sjel!

God tur!   

Finn ditt kajakkeventyr

Selected filters: