Spekkhugger titter opp av vannet utenfor Skjervøy nord for Tromsø

Hvalsafari i Tromsø-regionen

Å oppleve hvalen i sitt naturlige habitat er en storslått opplevelse. Havområdene utenfor Skjervøy, nord for Tromsø, er hvalenes jaktmarker. I perioden november til januar trekker disse havets kjemper inn mot kysten på let etter sild.

Å oppleve hvalen i sitt naturlige habitat er en storslått opplevelse. Havområdene utenfor Skjervøy, nord for Tromsø, er hvalenes jaktmarker. I perioden november til januar trekker disse havets kjemper inn mot kysten på let etter sild. 

Flere av Visit Tromsøs aktivitetsleverandører tilbyr hvalopplevelser av ulik varighet og form. Det mest populære er hvalsafari som starter i Tromsø, og som varer i en hel dag. Etter noen timers kjøretur med minibuss eller båt ankommer vi Skjervøy, hvor erfarne guider og båtskippere begynner speiding etter dyrene. Noen gjester velger reise til Skjervøy på egenhånd, for så å starte turen der. 

I de kalde fjordene ved Skjervøy frekventerer både spekkhoggere, knølhval og vågehval. Man kan være heldig å se dyrene fra land, men de største opplevelsene får man i båt. Noen ganger kommer nysgjerrige dyr helt opp til båten for å utforske. 

Men husk, det er ingen hvalgaranti. Våre medlemmer følger strenge retningslinjer slik at hvalene ikke skal bli forstyrret, og vil dermed holde nødvendig avstand. Her foregår alt på naturens premisser.

Mer enn eksotisk dyreliv

På hvalsafari er ikke dyrelivet det eneste som imponerer. Underveis på turen kan du nyte spektakulær utsikt som bare Nord-Norge kan by på. I perioden november til januar er det store variasjoner i lyset. Mørketiden i Tromsø trer inn rundt 27. november til varer til 15. januar. Men det er ikke bekmørkt hele tiden. Midt på dagen lysner himmelen en liten stund, og vi får en magisk blanding av skumring og daggry. Det er lite som slår synet av en hvalfinne, foran rosa polarhimmel og snødekte fjell.

Det er bare å tørke støvet av kameralinsa, ta på seg varme klær og bli med på naturopplevelsen! 

Visste du at...?

Hvaler følger sildestrømmen. For en tid tilbake kunne man oppleve dyrene rett utenfor Tromsø by. De siste årene har spisskammerset flyttet lenger nordover, og siden 2017 har hvaler oppholdt seg i Skjervøy-området. Ingen vet om de fortsatt vil oppholde seg her neste år, eller i årene fremover.

Fint å vite

  • Sesong: Starten av november til slutten av januar.
  • Hvor: Nord for Tromsø, ved Skjervøy seneste årene. 
  • Valg: Rundtur med båt fra Tromsø, eller minibusstur fra Tromsø til Skjervøy kombinert med båt fra Skjervøy.
  • Husk å ta med deg: Varme klær, vintersko, lue og votter. 
  • Måltid: Noen turer har måltid inkludert, mens andre har salg av mat og drikke. Sjekk hva som gjelder for din tur. 
  • Varighet: 6-8 timer på rundtur med båt fra Tromsø. Omtrent 12 timer med buss fra Tromsø og båt fra Skjervøy.

 

Hval dykker ned i havet nord i Tromsøregionen

Opplev hval fra vår komfortable båt

Bli med oss på guidet hvalsafari i storslåtte arktiske omgivelser! Med vår komfortable og luksuriøse båt kommer du tett på hvalen i sitt naturlige habitat.

En spekkhugger med hurtigbåten MS Gabriele i bakgrunnen

Hvalsafari med Gabriele, Tromsø

Bli med oss på et uforglemmelig hvaleventyr! 

Book din hvalsafari her

Selected filters: