Ski- og truger

Ski- og trugetur

På ski- eller trugetur får du virkelig kjenne på en unik arktisk stillhet. Med kroppen som motor er dette en aktiv og meningsfull måte å oppleve Tromsø-regionen på.  

I den nordnorske vinteren er du omgitt av et glitrende hvitt vinterlandskap, og du kan fort føle deg liten omringet av en storslått natur. Med ski eller truger på beina får du tilgang på mest uberørte naturområdene. Og her er det stille – helt stille.  

De fleste er kjent med konseptet ski. Men for de som ikke ønsker å ha ski på beina, er truger et godt alternativ. Truger kalles også snøsko, og tilgjengeliggjør det snødekte vinterlandskapet på en tradisjonsrik og artig måte. Dog, det går litt saktere enn om du ha ski på beina. Allikevel, her får du brukt hele kroppen og kommer tett på naturen.  

I Tromsø-regionen tilbyr kvalitetssikrete aktivitetsleverandører en rekke spennende utflukter, trygt geleidet av lokale guider. Enten du velger ski- eller trugetur, vil guidene gi deg nødvendig opplæring på forhånd. Guidene er også med på turen, de byr på kaffe eller lunsj, og deler gledelig sine historier fra den arktiske villmarken med deg. 

Flere av utfluktene som tilbys gjennomføres på kveldstid. Ekstra magisk blir det når nordlyset danser på skyfri himmel. Stopp opp, kikk mot himmelen og nyt!  

Både ski- og trugeturer krever gjennomsnittlig god fysisk form, og du vil oppleve at det er god trening for kroppen. Selv om det finnes leverandører som leier ut ski og truger, anbefaler vi sterkt å være med på organisert tur med lokal guide. Været skrifter raskt, og snøskredfaren er til tider svært høy. Med lokal guide er både sikkerheten og historiefortellingen ivaretatt.  

Find your ski- and snowshoeing tour

Selected filters: