Snøscooterkjøring

Utforsk den arktiske villmarken på snøscooter!

På vinteren forvandles Tromsø-regionen til et frossent eventyrland. Det er noe magisk med å suse over det snødekte landskapet på snøscooter. Fra setet har du utsikt til storslåtte fjell, dype skoger og frosne elver. Hold øynene åpne for dyreliv, som rein, elg og forskjellige fuglearter, som er mulig å møte på i Tromsø-regionen. 

På de fleste snøscooterturene er ikke forhåndskunnskaper nødvendig. Erfarne guider gir dessuten gjestene god opplæring før turen, og er med underveis for å dele historier og svare på spørsmål. To og to kjører sammen, og det er mulig å bytte på å være fører. Men husk, i Norge må du ha gyldig sertifikat for bil for å kunne kjøre snøscooter.  

Turene som tilbys i Tromsø-regionen foregår i ferdig oppkjørte løyper, som er lette å kjøre på. Er man heldig danser nordlyset på kveldshimmelen over oss. På dagtid er det lett å bli bergtatt av det blå og rosa arktiske lyset, som er karakteristisk for den nordnorske vinteren.   

Dette er uten tvil en autentisk og ekte nordnorsk opplevelse, da mange lokale bruker snøscooteren som transportmiddel eller til fartsfylt lek i snøen gjennom vinteren.  

På scootertur pisker vinden friskt mot ansiktet, og man kjenner at man lever. Vær forberedt på kaldt vær, og kle deg derfor godt. Ofte vil turoperatøren tilby scooterdress, støvler og hjelm, noe som sikrer at du er komfortabel på tur. Men du må selv sørge for varme underklær, ullundertøy, lue og hansker.   

I Tromsø-regionen tilbys flere ulike typer scooterturer, hvor både destinasjon, lengde og innhold varierer. Noen av turene inkluderer en matopplevelse rundt bålet, gjerne med lokal mat fra regionen, som tradisjonsrik bidos eller gryterett

For all del; ikke glem kameraet om du skal på scootertur! Arktis byr på øyeblikk du vil ønske å forevige, og som kommer til å være med deg for resten av livet.  

  • Norge har strenge regler for scooterkjøring, og kjøring med snøscooter er kun tillatt i lovlig oppkjørte løyper.
  • Det er mulig å leie egen snøscooter, men vi anbefaler på det sterkeste at gjestene blir med på organiserte turer, med lokal guide.  

Finn din snøscootertur

Selected filters: